Voor een melding van overlijden kunt u mij 24 uur per dag bereiken op 06 – 15 93 76 15

Verzekering of niet

Regelmatig word ik geconfronteerd met de situatie dat mensen in de veronderstelling zijn dat zij verplicht zijn de uitvaart te laten verzorgen door de organisatie of onderneming waar de uitvaartverzekering is afgesloten. Deze veronderstelling is onjuist: nabestaanden zijn te allen tijde geheel vrij in de keuze van de onderneming die hun voorkeur heeft, ongeacht het soort of type verzekering.

De meest voorkomende verzekeringen zijn:

Indien men geen gebruik wenst te maken van de afgesloten “natura-verzekering” wordt er veelal een vast geldbedrag uitgekeerd; dit bedrag kan afwijken van de totale kosten van de producten en diensten die in het verzekerde pakket zouden vallen.

Daarnaast zijn er ook verschillende mensen die er bewust voor hebben gekozen om geen uitvaartverzekering af te sluiten en op hun eigen manier voor de financiële middelen betreffende de uitvaart zorg te dragen. Ongeacht uw keuze, kan ik de uitvaart van uw dierbare verzorgen. Belangrijk voor u is dat u voor de onderneming kiest waar u zich prettig bij voelt, wetend dat u daarin volledig de vrije keuze heeft.